Důkazy v planimetrii užitím komplexních čísel - Polák, Josef (Matematika–Fyzika–Informatika, 2021)
Článek bezprostředně navazuje na autorův příspěvek v MFI o užití geometrických vektorů v důkazech planimetrických vět. V tomto článku je v nich obdobně analyzován didaktický význam užití komplexních čísel. Hlavní částí a cílem článku je analogická prezentace příkladů důkazů významných matematických vět  rovinné eukleidovské geometrie užitím komplexních čísel.