Překvapivá řešení jedné úlohy - Halaš, Radomír; Chodorová, Marie; Švrček, Jaroslav (Matematika–Fyzika–Informatika, 2021)
Příspěvek se zabývá neočekávanými řešeními jedné úlohy školské matematiky, která byla zadána posluchačům v rámci písemné části státní zkoušky z didaktiky matematiky v roce 2021. V článku jsou prezentovány odlišné studentské přístupy k řešení této úlohy, které využívají poznatky z různých oblastí elementární matematiky.