Geometrie pohybu I: Trajektorie bodů - Surynková, Petra (Matematika–Fyzika–Informatika, 2019)
V sérii několika článků se zaměříme na studium vybraných rovinných křivek z hlediska kinematické geometrie. K objevování rovinných křivek využijeme jednoduché fyzické modely a dynamický software GeoGebra. V prvním díle o geometrii pohybu si ukážeme příklad známých rovinných křivek, na základě experimentů zkusíme odhadnout, o jaké křivky se jedná, a podložíme naše odhady rovněž výpočty.