Udělejte si sami: jednoduché aplikace polovodičů (nejen) pro ZŠ - Dvořák, Leoš; Kamarádová, Zdeňka (Matematika–Fyzika–Informatika, 2019)
Příspěvek popisuje několik jednoduchých konstrukcí a pomůcek se svítivými diodami (a v jednom případě s tranzistorem), které si učitelé a žáci mohou sami vyrobit, a zkušenosti s jejich výrobou a využitím ve výuce na ZŠ.