Počítačové simulace a modelování ve výuce fyziky v programu Algodoo - Černý, Michal (Matematika–Fyzika–Informatika, 2013)
Jednou z možností, jak podpořit výuku fyziky, je využití počítačových simulací. Článek představuje Algodoo, simulační nástroj pro demonstraci mechanických a optických jevů na základní, střední i vysoké škole. Hlavní důraz je kladen na reálný popis fyzikálních vlastností jednotlivých prvků a objevování toho, jak mechanismus funguje. Příspěvek pojednává o možnostech simulačního nástroje a představuje ho na případových studiích pohybu kyvadla a Newtonovy kolébky.