Rozvíjanie fyzikálneho poznania prostredníctvom podujatí neformálneho vzdelávania - Raganová, Janka; Pivarči, Tomáš (Matematika–Fyzika–Informatika, 2017)
Príspevok sumarizuje skúsenosti získané v rámci prezentovania vedeckých stánkov na podujatí Noc výskumníkov v uplynulých šiestich rokoch. Na základe výsledkov ankety realizovanej v roku 2016 je diskutovaný význam tejto aktivity pre podporu školského fyzikálneho vzdelávania a rozvíjania fyzikálneho poznania žiakov základných a stredných škôl. Učiteľom a ostatným záujemcom prinášame návod na zhotovenie pomôcky, ktorá návštevníkov najviac zaujala – camery obscury – spolu s námetmi na jej využitie v školskom i mimoškolskom vzdelávaní.