K výročí objevu Neptunu - Štefl, Vladimír (Matematika–Fyzika–Informatika, 2016)
Objev planety Neptun je nejvýznamnější událostí historie nebeské mechaniky. Neptun je současně krásnou a zajímavou planetou s mnoha možnostmi pro začleňování do školní astronomické výuky.