Variace a kombinace s omezeným opakováním - Trávníček, Stanislav (Matematika–Fyzika–Informatika, 2016)
Středoškolští studenti se při výuce kombinatoriky setkávají s variacemi a kombinacemi bez opakování nebo s libovolným opakováním. Článek nabízí postup výpočtu v případech, že opakování prvků je jen omezené a nabízí odpovídající počítačové programy.