Využití animací letu kosmických sond ve výuce fyziky - Franc, Tomáš (Matematika–Fyzika–Informatika, 2015)
Článek je zaměřen na animace letů vesmírných sond, které mohou být zajímavým oživením výuky fyziky. V článku je rovněž stručně představen portál Wolfram Demonstrations Project, na kterém byly animace publikovány a který obsahuje velké množství (nejen) fyzikálních animací.  Pro animace byly vybrány kosmické sondy, které během letu využívaly gravitační manévr. Tyto mise jsou totiž zajímavé tím, že sonda musí prolétat okolo planet, které vždy výrazně ovlivní následný let. Výzkum znalostí žáků středních škol zaměřený na tuto problematiku ukázal velké nedostatky v představách žáků o letech vesmírných sond. Vytvořené animace mohou tyto nedostatky velmi snadno odstranit již pouhým pohledem na trajektorie sond.