O konvexních pětiúhelnících - Chodorová, Marie; Švrček, Jaroslav (Matematika–Fyzika–Informatika, 2024)
Tento článek se zabývá některými vybranými vlastnostmi konvexních pětiúhelníků na základě řešení problémů. Jsou zde zkoumány některé zajímavé vlastnosti délek jejich stran, velikosti vnitřních úhlů a obsahů.