Simulace elektrických obvodů programem Multisim a možnosti využití jeho speciálních funkcí vhodných pro výuku - Michalík, Petr; Benajtr, Pavel (Matematika–Fyzika–Informatika, 2014)
V současné době, se stále častěji využívají simulační programy ve výuce různých předmětů. Mnoho z těchto programu nejsou přímo určeny pro výukové účely. Některé však obsahují funkce, které jsou k výuce vhodné. Jedním z příkladů simulačního programu je NI Multisim. Využívají jej především elektrotechnicky zaměřené společnosti. Své uplatnění nalezl také na středních odborných a vysokých školách. Jeho součástí jsou pokročilé funkce, které mohou být využity ve výuce. Je však nejprve nutné tyto funkce vhodně definovat z hlediska výukového zaměření a určit rozsah jejich využití.