Počítačová grafika, 2. díl - Bartl, Eduard (Matematika–Fyzika–Informatika, 2022)
V článku se vracíme k seriálu o počítačové grafice. V tomto pokračování se budeme zabývat úpravou digitálního obrazu, např. kompenzací expozice digitálních fotografií či jejich ozvláštněním speciálním efektem. Všechny úpravy, kterými se budeme zabývat, se provádějí v takzvané prostorové doméně, tedy přímo s hodnotami pixelů obrázku.