Pět pěkných příkladů pro pravidelný pětiúhelník - Juklová, Lenka; Švrček, Jaroslav (Matematika–Fyzika–Informatika, 2022)
Obsahem článku je řešení pěti příkladů pro pravidelný pětiúhelník, které je možné řešit středoškolskými metodami. Čtenář je postupně seznámen s několika zajímavými vlastnostmi pravidelných pětiúhelníků, včetně důkazu známé vlastnosti, že úhlopříčky pravidelného pětiúhelníku se vzájemně dělí v poměru zlatého řezu.