Ohmův zákon a výuka fyziky na základní škole - Lepil, Oldřich (Matematika–Fyzika–Informatika, 2021)
Článek reaguje na navržené změny v Rámcovém vzdělávacím programu pro základní vzdělávání publikované v lednu 2021 a v souvislosti s navrhovaným vypuštěním očekávaného výstupu využívat Ohmův zákon pro část obvodu při řešení praktických problémů se zamýšlí nad historií začleňování tohoto tématu do výuky fyziky na školách a jeho významem v současném fyzikálním vzdělávání.