Procházky (nejen) po krychli - Moravcová, Vlasta; Robová, Jarmila; Pazourek, Karel (Matematika–Fyzika–Informatika, 2019)
Cílem příspěvku je představit sadu úloh procvičujících prostorovou představivost, které jsou vhodné pro žáky druhého stupně základní školy a střední školy i pro studenty vysokých škol. Dále je zdokumentováno, jak tyto úlohy řešili žáci a studenti různých věkových skupin. Součástí jsou také náměty pro další zajímavé obměny představených úloh. K článku je připojena jedna příloha (viz odkaz Doplňkové soubory mezi Nástroji pro čtenáře článku v pravém sloupci). Poděkování: Příspěvek vznikl v rámci projektu Zvýšení kvality vzdělávání žáků, rozvoje klíčových kompetencí, oblastí vzdělávání a gramotností, reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/16_011/0000664 (2017-2019), financováno z Evropských sociálních fondů, řešiteli projektu jsou Univerzita Karlova, Masarykova univerzita, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích a Technická univerzita v Liberci. <center> </center>