Bobřík učí informatiku. 7. díl – Úlohy na digitální gramotnost - Vaníček, Jiří (Matematika–Fyzika–Informatika, 2017)
Článek je sedmým dílem seriálu, který se zabývá vzdělávacím obsahem informatiky na středoškolské úrovni. Informatické soutěže typu Bebras (v češtině pod názvem Bobřík informatiky) představují studnici rozmanitých informatických úloh, které mají co říci středoškolskému učiteli i studentovi. Výběr úloh, které prošly náročným mezinárodním oponentním řízením a následně byly v různých státech použity při národních kolech soutěže, je doplněn komentáři, které ukazují spojitost těchto úloh se základními informatickými tématy a principy a které ukazují, co je obsahem výuky informatiky. 7. díl se věnuje úlohám na digitální gramotnost a společenské souvislosti použití technologií.