Simsonova–Wallaceova věta - Blažek, Jiří; Pech, Pavel (Matematika–Fyzika–Informatika, 2016)
Příspěvek se zabývá dvěma problémy, které jsou spojené se Simson(ovou)–Wallaceovou větou. První problém se vztahuje k Miquelovu bodu, který má vlastnost, že paty kolmic z tohoto bodu ke čtyřem přímkám v rovině jsou kolineární. Druhý problém je rovinnou analogií úlohy z prostoru, kdy je zkoumána množina bodů P takových, že paty kolmic z bodu P ke dvěma párům různoběžných přímek, které leží ve vzájemně rovnoběžných rovinách, leží v jedné rovině. Množinou bodů v prostoru je rotační válcová plocha, v rovině dostaneme kružnici.