Reforma naší školy a problémy matematického vzdělávání - Kuřina, František (Matematika–Fyzika–Informatika, 2014)
Jako důsledek Boloňského procesu bylo v naší republice rozděleno pětileté učitelské studium na tříleté bakalářské a dvouleté magisterské. Cílem tohoto článku je popsat některé problémy s tímto procesem spojené. Diskutují se pojmy kompetence, řešení úloh a transfer v souvislosti s matematickou gramotností. Autor je přesvědčen, že úroveň kvality našich škol se může zlepšit podporou produktivní kultury učení a vyučování.