Rozvoj schopnosti študentov učiteľstva fyziky plánovať vyučovaciu hodinu - Gejdošová, Barbora; Velmovská, Klára (Matematika–Fyzika–Informatika, 2024)
Kvalitná príprava budúcich učiteľov je významným faktorom pri budovaní kvalitného vzdelávacieho procesu. V rámci predkladaného príspevku sa zameriavame konkrétne na budúcich učiteľov fyziky. Zrealizovali sme prieskum, v ktorom sme zisťovali vplyv poskytovanej kvalitnej spätnej väzby na vypracované písomné prípravy študentov na vyučovacie hodiny fyziky. Zaujímalo nás, či študenti po poskytnutí kvalitnej spätnej väzby získajú vyššie bodové skóre za ohodnotenú prípravu a či budú vypracované prípravy kvalitnejšie. Zistili sme, že poskytovanie kvalitnej spätnej väzby študentom pomáha pri vytváraní kvalitnejších príprav na vyučovacie hodiny fyziky. Priemerné bodové skóre sa u študentov vo výskumnej vzorke po každej spätnej väzbe zvýšilo. Zistenia sme porovnali s kontrolnou vzorkou študentov, ktorým takáto spätná väzba nebola poskytnutá.