Rozsvícené lampy (Úlohy z MO kategorie P, 46. část) - Töpfer, Pavel (Matematika–Fyzika–Informatika, 2023)
Pro dnešní pokračování dlouhodobého seriálu věnovaného vybraným problémům z Matematické olympiády kategorie P (programování) jsme zvolili jednu starší praktickou soutěžní úlohu. Jedná se o úlohu z celostátního kola 45. ročníku MO (školní rok 1995/96), tedy ze soutěže konané před téměř třiceti lety. Vyjdeme z původního zadání úlohy, v němž jsme pro potřeby tohoto článku pouze zjednodušili tvar vstupních a výstupních dat.