Pravděpodobností modely spojené s hody kostkou - Tlustý, Pavel; Hrubešová, Marika (Matematika–Fyzika–Informatika, 2023)
Článek se zabývá zkoumáním některých vlastností nekonečných pravděpodobnostních prostorů. Ukážeme, jak lze v nekonečném pravděpodobnostním prostoru snadno vypočítat střední hodnotu náhodné veličiny s využitím stochastického grafu.