Stroje I - Laštovička, Jan (Matematika–Fyzika–Informatika, 2022)
V tomto seriálu se podíváme na základy kombinátorového kalkulu. Jedná se o velmi jednoduchý model výpočtu postavený na několika základních funkcí, které se nazývají kombinátory. Poutavost kalkulu spočívá v tom, že libovolný výpočet, který jsme schopni provést na počítači, můžeme vyjádřit vhodnou aplikací kombinátorů. Základní rysy kombinátorového kalkulu si představíme na jednoduché deskové hře.