Využitie metódy Monte Carlo pri vyučovaní pravděpodobnosti - Pócsová, Jana (Matematika–Fyzika–Informatika, 2014)
Mylné predstavy žiakov sú často spôsobené nedostatkom ich reálnych skúsenosti v oblasti pravdepodobnosti. V tomto článku predstavíme skutočný problém, ktorého riešenie, pomocou exaktných matematických metód, je príliš zložité. Navrhujeme preto preformulovať tento problém a použiť simulácie s cieľom získať približné riešenie nášho skutočného problému. Hlavným cieľom je poskytnúť žiakom cenné skúsenosti s experimentovaním, záznamom a vyhodnocovaním dát. Návrh je určený pre učiteľov matematiky na stredných škôl.